Workshops met Frits Damrow!!

  • Fanfare Pr. Juliana Concordia

    Fanfarecombinatie ?Prinses Juliana-Concordia? uit Gameren-Nederhemert organiseert op 14 april 2007 twee bijzondere workshops voor (klein)koperblazers in Dorpshuis ?De Gaarde? te Nederhemert én een bijzonder uitwisselingsconcert i.s.m. Trakai Fanfare Orkest.

    Workshops

    De workshops zullen worden geleid door Frits Damrow, solotrompettist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Via de firma Yamaha geeft Damrow regelmatig clinics voor kleinkoper en dat doet hij nu voor het eerst in de Bommelerwaard. Zijn komst naar Nederhemert is dan ook uniek en bijzonder te noemen!

    De workshops zijn toegankelijk voor alle kleinkoperblazers. Er zal gewerkt worden aan o.m. ademhaling, articulatie, techniek, speelmanieren etc. De workshops zijn echter ook bijzonder interessant voor grootkoperblazers en toehoorders want er zal veel aandacht zijn voor zaken die elke koperblazer aangaan.

    De dagindeling van 14 april ziet er als volgt uit:

    11.00- 12.30 uur: workshop voor alle koperblazers t/m A-niveau. Er zal veel aandacht besteed worden aan allerlei basiszaken. Tevens zal in deze workshop in ensemblevorm gespeeld worden en kunnen (klein) koperblazers evt. stukjes voorbereiden en dit laten horen in een openbare les.

    14.00-15.30 uur: workshop voor B en B+ niveau voor alle koperblazers, en kleinkoper in het bijzonder. Deze workshop is voor gevorderden waarbij vele aspecten zoals ademhaling, articulatie en uitvoeringstijl aan de orde komen. Tevens is er aandacht voor ensemblespel.

    Deelnemers kunnen ook voorspelen en een mini-masterclass meemaken.

    De deelnemersbijdrage voor 1 workshop is ? 7,50. Deelname aan beide workshops kost ? 10,00. Toehoorders: ? 2,50. Betaling vindt plaats bij aanvang van de workshops.

    Voor meer informatie en inschrijvingen: Wim van Dalen 0418-562488 of email naar: prjulianaconcordia@yahoo.com.

    Bijzonder concert

    Op zaterdagavond 14 april 2007 organiseert Fanfarecombinatie ?Prinses Juliana-Concordia? uit Gameren/Nederhemert o.l.v. Bert Langeler tevens een bijzonder uitwisselingsconcert met hun gastorkest ?Trakai Fanfare Orkest? uit Litouwen o.l.v. Tadas Sileika en Arvydas Miseikis in Dorpshuis ?De Gaarde? te Nederhemert. Tijdens dit concert zullen beide orkesten een aantal solo?s met Frits Damrow ten gehore brengen.

    Via dirigent Bert Langeler is de samenwerking met het Trakai Fanfare Orkest en Frits Damrow ontstaan in de zomer van 2006 waar de 2e Fanfare Summerschool plaatsvond.

    Frits Damrow gaf er masterclasses en trad op als solist met o.m. het Vilnius Brass ensemble en het Trakai Fanfareorkest dat tijdens deze 2e Fanfare Summerschool onder leiding stond van Bert Langeler.

    Het Trakai Fanfare Orkest maakt van 11 t/m 15 april een tournee door Nederland en zal o.a. laten horen hoe de van origine Nederlandse fanfarecultuur zich ontwikkelt binnen de Litouwse cultuur met o.a. composities van eigen bodem.

    Aanvang concert: 20.00 uur

    Entree: ? 3,00

    Voor het concert kunt u kaarten reserveren bij de secretaris:

    Mevr. Betty Kanselaar 0418-677171 of email naar prjulianaconcordia@yahoo.com

  • Janny Eising

    Dit fanfareorkest uit Trakai in Litouwen logeert 2 nachten bij gastgezinnen van fanfareOrkest Excelsior bij ons in Oosterhesselen van 10 tot 12 april.

    Bij ons logeren ook 2 of 4 jongelui.