Percussionisten en (koper)blazers opgelet

Sambashowgroep Cachacha zoekt nieuw pit!

Cachacha (of Cachaça) is één van de smaakmakers van de Caipirinha, een Braziliaanse cocktail die na enkele slokken al je zintuigen op scherp zet en je even alle remmingen doet vergeten. Niet voor niets vormt deze cocktail de inspiratiebron voor enkele enthousiaste Limburgse percussionisten om een nieuwe showgroep op te richten.

Cachacha wordt nadrukkelijk geen nieuwe ‘zaate hermenie’ of sambaband, maar een voor Limburg unieke Zuid-Amerikaans georiënteerde groep, die van ieder optreden een daverend muzikaal en ritmisch spektakel weet te maken. Muziek en dans, gemixt met ingrediënten als pit, enthousiasme, een gezonde dosis humor en niet te vergeten een smaakvolle uitdossing, maken iedere show tot een lust voor oor en oog. De op Braziliaans instrumentarium uitgevoerde nummers als Samba Brasil, La Bamba of Mas que Nada geven straatfestivals, carnaval, bedrijfsfeesten, braderieën en bruiloften als vanzelf een tropisch tintje en zorgen binnen afzienbare tijd voor een swingende, feestende en vrolijke mensenmassa.

Ervaar het zelf!

Benieuwd naar de overweldigende sensatie van Cachacha? Snij een halve limoen in 4 stukjes en doe deze samen met 1 à 2 theelepels rietsuiker in een glas. Plet de limoenstukjes met een vijzel, zodat het sap zich kan vermengen met de suiker en voeg er twee vingers Cachaça rum aan toe. Serveer met ijs, een rietje en een lange lepel om de cocktail te kunnen mengen. Sta je tussentijds swingend aan het aanrecht en zie je jezelf in gedachten samen met Cachacha de show stelen? Meld je dan aan!

Wie zoeken wij

Iedereen met een goed gevoel voor muziek is welkom. De opbouw van de groep bestaat uit een aantal slagwerkers aangevuld met een evenredig lager aantal (koper)blazers. Blazers die het ook leuk vinden een slagwerkinstrument te hanteren kunnen zich bij Cachacha dus helemaal van hun beste kant laten zien. Aantoonbare ervaring bij de percussionisten is niet noodzakelijk, voor de (koper)blazers is ervaring wel wenselijk. De lessen en optredens staan onder leiding van een professionele Braziliaanse instructeur. Uiteraard zijn plezier in de groep, enthousiasme en inzet belangrijke criteria voor deelname, vooral ook omdat de groep het hele jaar door actief is. Daarnaast moet je niet bang zijn om, als groep of individu, in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Interesse? Kijk op www.cachacha.nl voor meer informatie en een inschrijfformulier. Haal je instrument maar vast uit de kast…