Bathmen, februari 2008

Beste muziekliefhebber,

Op zondag 15 juni wordt onder de titel “UitBlazen in Bathmen” in ons gezellige dorp een groot ‘blazers’festival gehouden. Groepen en ensembles waarbij geblazen muziek een belangrijk onderdeel vormt komen dan in actie tijdens een groots en gezellig muziekfestijn.

Er zijn enkele binnenpodia en een drietal grote overdekte podia in de dorpskern, rondom de nostalgische Brink, waar dan van 11.00 uur tot 17.00 uur kan worden genoten van blaasmuziek in de breedste zin.

Hiertoe worden harmonieën, (drum)fanfares, bigbands, brassbands, kapellen en blazersensembles uitgenodigd om deel te nemen aan een groots en uniek blaasfestival. Maar ook een dweilband, jazzband, dixielandorkest, een symfonieorkest of een popband met blazers is welkom.

En dan zijn er nog de bijzondere blazers op instrumenten als digeridoo, alpenhoorn of andere exotische instrumenten.

Het dorp Bathmen organiseert jaarlijks een grote activiteit in de dorpskern en dit jaar heeft men gekozen voor een gezellig en bijzonder blaasfestival. Bathmen wordt tijdens dit evenement altijd bezocht door zeer veel bezoekers uit de regio. Kortom er zal veel publiek zijn.

Het geheel zal worden opgeluisterd met vele kraampjes en stalletjes en voor de vele toehoorders zal er een interessante looproute worden gecreëerd naar en van de drie podia die in het dorp staan opgesteld. Ook zijn er overdekte ruimtes, o.a. de oude rustieke kerk en het geheel verbouwde dorpshuis waar gemusiceerd zal worden.

Er zullen vele activiteiten op het gebied van muziek aan worden toegevoegd o.a. clinics, workshops, instrumenten maken, en voor kinderen wordt er geheel in de stijl van de dag iets leuks verzorgd.

Al met al een schitterend evenement in een mooi en gezellig dorp waar het goed toeven zal zijn voor blaasmuzikanten op zondag 15 juni.

Wij zouden het erg leuk vinden als je hier aan zou willen deelnemen. Wij denken aan een optreden van maximaal 45 minuten.

Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Johan Kippers: johankippers@home.nl of telefonisch 0651 783405.

Kom ook op 15 juni “UitBlazen in Bathmen”.

Hartelijke groeten,

Johan Kippers Barend Breukink

Muziekvereniging Orpheus Stichting Bathmen Promotie