7 maart 2008

Workshop Historisch Koper in Festival Hoorn – Oude Muziek nu

Historisch Koper is een van de thema’s van de workshops die dit jaar plaatsvinden in het kader van het Festival Hoorn – Oude Muziek nu.

Speel je koper en wil je leren hoe je de muziek van eeuwen geleden eigenlijk écht moet spelen? Hier is je kans. Tijdens deze workshop maak je kennis met de beginselen van het historisch koperblazen. Iedereen met een redelijk niveau kan meedoen! Je gaat tijdens deze workshop fraaie Italiaanse muziek van rond 1600 spelen van onder anderen Andrea en Giovanni Gabrieli, die beiden in de San Marco in Venetië werkten.

Voor deze workshop hebben wij een enthousiaste specialist aangetrokken: Herman Jeurissen. Hij is solohoornist van het Residentie Orkest en docent hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Fontys Conservatorium in Tilburg. Herman Jeurissen is een ervaren docent en zal met groot enthousiasme zijn liefde voor de oude speltechnieken overdragen.

Deze workshop vindt plaat op zaterdag 7 juni 2008 van 10.00-17.00 uur te Hoorn; bij mooi weer vindt de slotpresentatie plaats in het centrum van Hoorn, als het regent in de Lutherse Kerk.

Aanmelding: telefoon 06 34 73 38 32 of via de website: www.oudemuzieknu.nl.