Na bijna een jaar van voorbereidingen is het over drie weken zo ver: De Hollandse Feestavond van Harmonie Slikkerveer. Alle ideeën moeten op zaterdagavond 13 oktober werkelijkheid zijn geworden en sporthal ‘De Fakkel’ moet zijn omgetoverd tot een grote concertzaal met een podium van 10x18 meter in verschillende hoogtes, een lichtshow, vloerbedekking en videoschermen. De 120jaar oude vereniging viert dan namelijk haar verjaardag met een megagroot concert.

De Harmonie viert deze verjaardag niet alleen, maar heeft speciaal voor deze avond met Pop- en Rockformatie SoWhat! een aantal stukken ingestudeerd. Zo zullen ze een aantal nummers van ‘De Dijk’ en ’32 jaar (sinds een dag of twee)’ van Nederlandstalige popgroep ‘Doe Maar’ zingen. Zes leden van SoWhat! zullen deze avond ook fungeren als backing vocals bij de andere artiesten.

De Ridderkerkse zanger Jeffrey Muller zal deze avond ook een aantal nummers samen met het orkest zingen. Al een aantal weken repeteert hij enthousiast met het orkest mee op maandagavond en tijdens de extra repetities. Een medley van diverse Hollandse Hits met onder andere nummers van Nick en Simon, Jan Smit en Gerard Joling behoort tot zijn repertoire.

Verder zal aan deze avond ook een zangeres van de HAVO voor muziek en dans meewerken. Veronique Post, die al eerder met het orkest heeft gezongen, zal deze avond onder andere samen met Ricoo (Ricardo Touwslager, lid van de drumband van de Harmonie) het nummer ‘Wat zou je doen?’ van Marco Borsato en Ali B. ten gehore brengen.

De uitsmijter van de avond zal ongetwijfeld het optreden van Dries Roelvink zijn. Het orkest onder leiding van dirigent Jurgen Nab is altijd op zoek naar uitdagingen en heeft daarom deze artiest gekozen. Dries past perfect in het plaatje van een Hollandse feestavond, maar heeft nog nooit met een fanfare-orkest opgetreden. Speciaal voor de Harmonie zijn dus enkele nummers gearrangeerd zodat hij samen met het orkest van de Harmonie kan zingen.

Hieruit blijkt dat dit een avond wordt voor jong en oud en qua muziek zeer gevarieerd. Het wordt gegarandeerd één groot feest waarbij ook gelegenheid is om tijdens het concert een drankje te halen. De bezoekers hoeven tijdens het concert niet op hun stoel te blijven zitten, maar kunnen tijdens het concert gewoon rondlopen. De zaal zal namelijk niet worden ingericht met stoelen, maar behalve de stoelen op de tribunes, worden er in de zaal statafels neergezet, zodat er gelegenheid is om te feesten en de polonaise te lopen. Aan de zijkanten van de zaal zal de verkoop van drankjes plaatsvinden en ook kunnen daar lekkere broodjes Hollandse Rookworst gekocht worden.

Kaartverkoop

Zaterdagavond 13 oktober zal de zaal om 19.30 uur open gaan voor publiek en het spectaculaire concert zal om 20.00 uur beginnen. Kaarten zijn tot zaterdagmiddag te koop bij de bekende voorverkoopadressen:

Cigo op het Dillenburgplein, Kantoorboekhandel Sanders in winkelcentrum de Ridderhof in Ridderkerk, Kantoorboekhandel D.P. Sanders in winkelcentrum ‘De Werf’ in Bolnes-Zuid en La Luna in Winkelcentrum de Beverwaard. De ticketlijn staat ook tot zaterdagmiddag nog open om kaarten te bestellen. Het nummer hiervoor is: 06 – 29270077. Kaarten zijn ook nog aan de zaal te verkrijgen, maar kosten dan €17,50 in plaats van €15,-. Er moet dan wel rekening mee gehouden worden dat de zaal uitverkocht is, dus koop op tijd uw kaarten, want vol is vol.