Nice to Meet Music dit jaar in Assen, Groningen en Zwolle

Jonge en enthousiaste musici promoten blaasmuziek

Na drie succesvolle edities wordt dit jaar voor de vierde maal Nice to Meet Music (NM2) georganiseerd. NM2 is een fanfareorkest-project voor jonge en enthousiaste musici tussen de 15 en 30 jaar. Op donderdag 2 en vrijdag 3 mei wordt intensief gerepeteerd, waarna op zaterdag 4 mei drie concerten worden gegeven in drie verschillende steden. 'S ochtends vertrekt de NM2-karavaan naar Assen. Vervolgens wordt in de middag Groningen aangedaan. Het finaleconcert vindt traditiegetrouw plaats in Zwolle, in stadsschouwburg Odeon. NM2(013) staat in het teken van herdenken en het vieren van vrijheid.

Nice to Meet Music is een fanfareorkest dat ieder jaar opnieuw wordt samengesteld. Het project is een initiatief van Stichting TacT Muziek uit Zwolle. Jonge en enthousiaste musici, tussen de 15 en 30 jaar oud, afkomstig uit heel Nederland kunnen zich inschrijven voor dit project. NM2 laat zowel de muzikanten als het publiek een ‘vernieuwende’ ontmoeting beleven met fanfaremuziek.

Nice to Meet Music wil jongeren de mogelijkheid bieden in een jong en vernieuwend orkest te spelen. De inspiratie en opgedane ervaring, nemen ze mee terug naar de eigen vereniging. Een ander belangrijk doel is het promoten van de blaasmuziek. Het programma van NM2 laat horen dat blaasmuziek modern, vernieuwend en veelzijdig is. Naast het traditionele orkestrepertoire zal ook ‘moderne’ fanfaremuziek de revue passeren. Alle concerten van NM2 zijn gratis toegankelijk.

De artistieke leiding is in handen van de dirigenten Arno Groeneveld en Arjan Dunning.

Meedoen?

Ben jij tussen de 15 en 35 jaar oud? Speel je een instrument passend in een fanfarebezetting en heb je minimaal je B-diploma? Geef je dan nu op via www.nicetomeetmusic.nl en promoot blaasmuziek op een vernieuwende manier! Meer weten? Houd de website in de gaten voor exacte concertlocaties en tijden.