Zeilend orkest 2012

Gezocht : 12 enthousiaste koperblazers m/v

Het project

Zeilend Orkest 2012 is een experiment van trompetist Arjan van Dijk en dirigent Johan Boonekamp. Al zeilend willen zij samen met 12 koperblazers een zeilend ensemble maken dat over de Friese meren trekt en in enkele havens een klein concert geeft of een openbare repetitie. Er is een selectie gemaakt van enkele klassieke, lichte én swingende muziekstukken die passen bij de entourage. We vermijden scheepsliederen en chanty-achtige stukken die vaak passen bij blazers op een boot. Wel gaan we aan de slag met het thema “wind en water”.  We zetten met Zeilend orkest 2012 een bijzondere creatieve combinatie neer en verrassen daarmee niet alleen onszelf, maar ook de andere watersporters, toeristen en bewoners.

Ben jij in voor een experiment?

Speel jij trompet, bügel, trombone, hoorn of tuba?

Ga dan mee aan boord van onze Tjalk in Friesland samen andere koperblazers en “blow it away”!

Over het zeilen

We zeilen van vrijdagavond tot zondagmiddag over de Friese meren met de Tjalk “De Nieuwe Onderneming”. Je kunt actief meezeilen of lekker genieten en luieren aan dek. Zeilervaring is niet nodig. We ontdekken mooie plekjes in de natuur en we doen mooie havenplaatsjes aan.

Over het musiceren

Om de twee/drie uur leggen we ergens aan om te repeteren onder deks of in de buitenlucht. Als het lekker loopt met repeteren doen we een klein spontaan optreden in een volle haven. Er wordt per dag zeker twee keer anderhalf uur gerepeteerd, verder is er ruimte voor oefenen, jammen en als er tijd is: kleine masterclasses van de dirigent.

Uiterlijk twee weken voorafgaand aan de vakantie, stuurt de dirigent jou de partijen op met het verzoek deze in te studeren.

Over de groep

We streven naar een mooie verdeling van blaasinstrumenten. Je kunt op het inschrijfformulier aangeven welk instrument je speelt en in welke stemming dat staat. De leeftijd van de deelnemers varieert van 18 tot 80.

Wanneer

Het zeilend orkest 2012 vindt plaats in het weekend van 1 en 2 september.

We schepen in op vrijdagavond 31 augustus om 19 uur en we zijn terug in de haven op zondag 2 september om 18 uur.

Over de kosten

Voor het zeilend orkest 2012 vragen wij een deelnameprijs van € 199,00 voor 2 overnachtingen, eten, koffie en thee.

Drankjes worden apart afgerekend.

Inschrijven, meer info?

Kijk op www.artsoul.nl