Componist Merlijn Twaalfhoven (www.merlijntwaalfhoven.com) is door Stichting Nieuwe Helden gevraagd zich voor te stellen aan een gezelschap van mensen uit het bedrijfsleven dat zich voor kunst interesseert. Het past binnen een poging om nieuwe relaties tussen kunst en het bedrijfsleven aan te gaan.

Lees meer hierover op: http://stichtingnieuwehelden.nl/project/bca-talent-op-de-gracht/

Merlijn heeft een stuk gecomponeerd voor blazers dat ook wordt ingezet tijdens een bijzonder festival op de voormalig vliegbasis Soesterberg, de Galm van Soesterberg. Daar staan 5 solisten en een groep andere blazers (aangevuld door zangers en slagwerkers) verspreid over een uniek gebied, en spelen flarden muziek, aangestuurd door klokken.

Bij het Scheepvaartmuseum wordt hier dus een fragment uit gedaan met alleen blazers, hier staan de solisten op het VOC schip en de orkestleden verdeeld in een aantal groepen over de kade.

Voor dit korte optreden op 12 september zoeken wij 25 tot 30 blazers, liefst een al bestaande groep, die hieraan mee willen werken.

Dit is wat je kan verwachten:

- Muziek is eenvoudig en hoeft (bijna) niet van te voren te worden geoefend (je krijgt wel enige bladmuziek vooraf om in te zien).

- 12 sep: aanwezig op Scheepvaartmuseum Amsterdam om 18:30 uur voor repetitie, optreden om ±20:30 uur tot ±21:00 uur.

Helaas kunnen we geen vergoeding bieden. Wat we wel kunnen bieden, is reiskostenvergoeding voor muzikanten die van buiten Amsterdam moeten komen. Daarnaast hopen we jullie dan ook op de 21e terug te zien tijdens de Galm van Soesterberg. Hier zijn voor de andere muzikanten kosten aan verbonden, oa omdat daar ter plekke ook lunch en diner geregeld wordt en je het slotconcert met Metropole Orkest en Oleta Adams mag zien (een en ander is onderdeel van Festival de Basis en de afsluiting van de Vrede van Utrecht, wij zijn daar slechts een onderdeel van).

Bij deelname aan beide projecten kunnen we jullie vrijstellen van deelnamekosten, dus dat scheelt voor 30 personen €525,-. De Galm van Soesterberg vindt plaats van 16 tot 17 uur die dag, en voor die tijd wordt er vanaf 11 uur gerepeteerd.

Interesse om mee te doen? Mail dan snel naar Jedidjah(a)twaalfhoven.net